Te invităm să-ți petreci sărbătorile de Paște cu noi în mijlocul tradițiilor autentice din ținutul Maramureșului! Trăiește sărbatorile de Paște alături de familie în stil tradițional și savurează bucatele alese și extrem de delicioase specifice acestui ținut!

Găzduire

Noi te așteptăm cu brațele deschise și pregătite să-ți oferim un concediu de sărbători care să-ți placă atât de mult, încât să vii și la anul să sărbătorești tot cu noi. Suntem gazde renumite în ținutul Maramureșului și îți vom prezenta cultura locală, dar și obiceiurile specifice sărbătorii de Paște din vechea istorie a Maramureșului.

Vrei să vezi o tehnică de vopsire a ouălor veche de zeci sau poate chiar sute de ani, ori să înveți cum se face pâinea sau pasca, un preparat tradițional specific sărbătorilor pascale? La Pensiunea Frații Pasca ai posibilitatea să afli toate aceste lucruri și multe altele printre care:

  • colecția noastră de icoane pe sticlă
  • o colecție impresionantă de costume populare – cămeși, pieptare, sumnele, năfrămi, opinci, gătile, clopuri. Toate putând fi probate de oaspeții noștri care pot vedea cum le stă în haine de moroșeni și se pot poza pentru amintiri.

Vei fii primit într-o pensiune ospitalieră, cu personal amabil, deschis și atent la a satisface cu drag orice gust sau nevoie, într-un decor tradițional cu o ambianță de acasă, dotată cu toate facilitățile necesare omului modern.

Mâncăruri

Abia așteptăm să încerci savoarea și gustul deosebit al preparatelor noastre gătite cu mare atenția și grijă, dar mai ales toate făcute din ingrediente naturale, provenite din ferma proprie. Astfel, de Paști te servim cu: ouă proaspete roșii, șuncă bogată în aromă, cârnați delicioși, friptură zemoasă de miel, friptură gustoasă de ied, slănină sănătoasă, cozonac aburind abia scos din cuptor, pască, pâine de casă caldă ca pe timpuri, dulceață de casă, zacuscă de toate felurile și altele.

Oferta de Paște în Maramureș presupune:

– cazare 4 nopți

– demipensiune

– masă festivă de Paște

– program artistic  tradițional

– sesiune foto în costum popular

Petrece cu noi, în familie, sărbătorile Pascale în stil tradițional, bucură-te de bucatele alese specifice zonei și în noaptea Învierii poți asista la slujba oficială din Mănăstirea Bârsana, la sfințitul cosercilor, dar și la alte obiceiuri unice.

Prețul pe persoană este de 250 de lei demipensiune (cazare, mic dejun, cina, masa festivă).

Te așteptăm la noi pentru că vrem să împărtășim cu tine tradițiile noastre, peisajele rurale ce te inspiră la liniște și stilul nostru renumit de viață, dar mai ales ospitalitatea noastră maramureșană legendară.

Cât ești la noi poți vizita Mănăstirea Bârsana, muzeul Toader Bairsan, o biserică veche de lemn care este monument UNESCO și porțile noastre de lemn renumite în toată lumea.

Te așteptăm cu drag la pensiunea noastră Frații Pasca din Bârsana și lasă-te suprins de ce poate oferi acest ținut!